Merénylet Bagdadban

Legkevesebb 13 újonc katona halt meg egy robbantásban

Legalább tizenhárom halálos áldozata és 25 sebesültje van egy öngyilkos merényletnek, amelyet Irak fővárosában hajtottak végre.

2014.01.09 12:08MTI

Sorozásra váró újoncok között léptette működésbe robbanómellényét a merénylő az iraki rendőrség jelentése szerint. Az eset a bagdadi Muszanna repülőtéren történt, amelyet jelenleg az iraki hadsereg használ.

Egyelőre semmilyen szervezet sem vállalta magára a támadást, mindazonáltal az öngyilkos merénylet az al-Kaidával szövetséges milíciák módszereire utal. Megfigyelők szerint a merénylet összefügghet azzal, hogy Núri al-Máliki kormányfő előző nap hadat üzent az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnyának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.