Irak északkeleti részén

13-an haltak meg az öngyilkos merényletben

Öngyilkos merénylő repítette magát a levegőbe egy robbanószerrel telepakolt gépkocsival csütörtökön az iraki Balad-Rúzban, ennek következtében tizenhárom ember vesztette életét, huszonöten pedig megsebesültek.

2014.01.02 19:15MTI

A fővárostól, Bagdadtól 70 kilométerre északkeletre lévő Balad-Rúz városban egy gépkocsi-kereskedés közelében történt a detonáció.

A hírügynökségek emlékeztetnek rá, hogy 2008 óta tavaly "csúcsot döntöttek" az effajta merényletek, amelyekben 9475 civil halt meg. Az erőszak fellángolásában elsősorban a szunnita kisebbség elégedetlensége és a szomszédos Szíriában zajló polgárháború játszott szerepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.