Öt halott, húsz sebesült

Robbantás Libanonban, a Hezbollah egyik erősségében

Nagy erejű, autóba rejtett pokolgép robbant csütörtökön Bejrút egyik déli külvárosában, a Hezbollah nevű síita militáns szervezet egyik fellegvárában.

2014.01.02 18:55MTI

A merényletet a kora esti csúcsforgalom idején követték el. A robbantás miatt autók gyulladtak ki, több épület megrongálódott és hatalmas füstfelhő emelkedett a városrész fölé.

A Hezbollah Al-Manar nevű tévécsatornájának közlése szerint a robbantás pár száz méterre történt a szervezet politikai központjától, így nem az lehetett a merénylet célpontja.

A Hezbollah biztonsági emberei a libanoni hatóságokkal együtt lezárták a területet és robbanóanyag meglelésére kiképzett kutyákkal vizsgálják át, mert nem zárják ki, hogy akadhat még robbanószerkezet.

A libanoni fővárosban az utóbbi hónapokban többször is történt robbantásos merénylet.

A Hezbollah síita muzulmán gerillák politikai és fegyveres szervezete, amelyet a regionális hatalom, a síita vezetésű Irán támogat, és amely Libanonban a legütőképesebb katonai erő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.