A Hezbollah vezetője váratlanul megjelent egy nyil

"Izrael kárörvendően figyeli, ahogy a szunnita és a síita muszlimok gyilkolják egymást"

Ritka nyilvános szereplésre szánta el magát Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet vezetője szerdán, személyesen megjelenve egy Bejrúttól délre lévő hatalmas csarnokban a síita muzulmánok egy vallási szertartásán.

2013.11.14 02:16MTI
Fotó: MTI

Haszan Naszrallah sejk kiállt támogatóinak százai elé, akik előrenyomultak, hogy közelebbről láthassák, miközben azt skandálták, hogy "állunk szolgálatodra, Naszrallah". A Hezbollah vezetője alig néhányszor jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy radikális szervezete 2006-ban 34 napos háborút vívott Izraellel, és ezért tartania kell a zsidó állam merényletétől.

A fekete turbános síita vallási vezető szerdai beszédében azt mondta, hogy ősellenségük, Izrael kárörvendően figyeli, ahogy a szunnita és a síita muszlimok gyilkolják egymást. Naszrallah az iraki és a szíriai helyzetre utalhatott szavaival. Szíriában a Hezbollah egységei Bassár el-Aszad elnök oldalán kapcsolódtak be a több mint két éve tartó polgárháborúba a nagyobb részt szunnita lázadókkal és az al-Kaidához kötődő fegyveres csoportokkal szemben.

A Hezbollah vezetőjének, aki általában titkos rejtekhelyekről, televíziós közvetítéssel intéz beszédeket híveihez, idén augusztus 2-a óta ez volt az első nyilvános szereplése. Akkor évek óta az első nagyszabású, nyilvános szónoklatát mondta Bejrútban, támogatást ígérve a palesztinoknak, és élesen támadva Izraelt, amely - mint hangoztatta - veszélyt jelent a térség valamennyi népe számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.