A szerkezet fémreszeléket is tartalmazott

Nő robbantotta fel magát a pályaudvaron

Tíz kilogramm trotil robbanóerejét is meghaladta a detonáció. Videón a robbanás pillanata!

2013.12.29 15:25MTI

Tíz kilogramm trotil robbanóerejét is meghaladta a volgográdi központi vasútállomáson vasárnap működésbe hozott robbanószerkezet pusztító hatása - közölte az orosz szövetségi nyomozóhivatal szóvivője.



Vlagyimir Markin elmondta, hogy az öngyilkos merénylő által felrobbantott szerkezet fémreszeléket is tartalmazott, amely erősíti a pusztítás hatását. A nőt, akinek a maradványait egyes sajtójelentések szerint megtalálták a pályaudvar előcsarnokában, egy fiatal rendőr akadályozta meg abban, hogy tovább mehessen. A rendőr meghalt a robbantásban, hét másik társa megsérült.

A terrorista merényletben a legfrissebb adatok szerint 15-en haltak meg, köztük egy anya, aki testével védte gyermekét a robbantástól. A hatóságok közlése szerint 33 embert vittek kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.