Életveszélyben a koraszülött gyermek

Bedrogozva egy kádba szülte bele a kisbabáját

Életveszélyes állapotban került az újszülött-intenzívre az a baba, akit édesanyja bedrogozva hozott a világra egy motel kádjában, majd a mentők helyett inkább az élettársát hívta fel.

2014.04.18 15:27ma.hu

Kritikus állapotban van az a kisbaba, akit édesanyja 7 hónapra szült meg, egy motel kádjában ülve hozta a világra, miután egész nap kokaint szívott. Az eset múlt pénteken történt a floridai Ocalában, ahol a 37 éves Chrystal Hassell a barátjával és 11 hónapos kisfiával bejelentkezett egy motelba egy hétvégi vakációra. A nő sem a velük lévő gyermekre, sem a szíve alatt hordott magzatra nem volt tekintettel, amikor a nyaralást azzal kezdte, hogy egy teljes napon keresztül kokaint szívott, aztán elkezdett vajúdni.

Élettársa, Vincent Terry akkor már nem volt a motelszobában, mert elment a kisfiúval együtt valahova, Hassell tehát egymaga hozta a világra a kisbabát a fürdőkádban, a Marion megyei seriffhivatal jelentése szerint még a köldökzsinórt is a fogával harapta el. Nem sokkal később feltűnt neki, hogy a baba nem lélegzik, de nem a 911-et hívta elsőként, hanem a barátját és azt kérte tőle, hogy siessen vissza a motelba.

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Csakhogy nem sikerült időben visszaérnie, mert időközben lekapcsolták őt a hatóságok: Colorado állam gyilkossági kísérlet miatt körözést adott ki ellene. A nő később azt mondta, hogy közel egy órán keresztül küszködött, hogy a babát mesterséges lélegeztetéssel életben tartsa, addig várta a barátját, és csak amikor rájött, hogy nem jön, akkor hívta fel a 911-et. A rögzített beszélgetés szerint azt mondta, 30-32 hetes terhes, és senki sem segített neki a szülés közben.

Ekkor küldték ki a mentőket, akik kritikus állapotban vitték kórházba a babát, az anyát pedig a két gyermek elhanyagolása miatt barátja mellé zárták a megyei börtönbe. "Hamarabb kellett volna hívnia a 911-et, értesíteni kellett volna az egészségügyi szakembereket, amit ő elmulasztott, ezért került börtönbe" - magyarázta a bíró. A 11 hónapos kisfiú nevelőszülőkhöz került, Hassell 5000 dollár óvadék ellenében kerülhet szabadlábra a tárgyalásáig, Terry pedig a kiadatására vár Colorado állammal szemben - számolt be a News13 című amerikai hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.