2 centire kerülte el a szívét a fa

Felnyársalta egy farönk, mégis él a sofőr

Két centi - mindössze ennyin múlott annak a kínai teherautó-sofőrnek az élete, aki egy farönköket szállító jármű mögött haladt, de az egyik rúd lecsúszott és keresztülfúrta a férfi testét.

2014.04.14 15:03ma.hu
Képünk illusztráció!

Mostantól nyugodtan tarthat két születésnapi ünnepséget is egy évben a kínai Li Feng, akit egy karvastagságú karó nyársalt fel, mégis életben maradt, sőt, az orvosok szerint minden esélye megvan arra, hogy felépüljön a szörnyű baleset után. A 40 éves teherautó-sofőr egy másik jármű mögött haladt, amely 6 méteres rudakat szállított, jóval túlnyúlva a megengedett hossznál, és ahogy a Kaifeng várost átszelő autópályán haladó többi autós elmesélte, Li Feng egész egyszerűen belehajtott a farudakba - vélhetően nem jól mérte fel azok hosszát.

Az egyik rönk áttörte a járműve szélvédőjét és egyenesen a mellkasába fúródott, komoly sérüléseket okozva a gyomrában, a lépében és a bal tüdejében, a férfi mégis túlélte a balesetet, mert a fa alig két centivel elkerülte a szívét. A kórházban csak a fa eltávolítása négy órát vett igénybe, a mentők ugyanis a rúddal - és a teherautó ülésével - együtt szállították őt be a sürgősségi osztályra, mert tudták, a helyszínen életveszélyes lenne a fát kihúzni. A beteg még bizonyosan jó néhány hétig kórházban fog maradni, de az orvosok bizakodóak.

"Az egyetlen kockázatot most az jelenti, hogy esetleg nem sikerült az összes szennyeződést és töredéket eltávolítanunk Mr. Li testéből, ami a fából származik. Ha nem alakul ki fertőzés az elkövetkező néhány napban, akkor a teljes felépülése várható" - idézte Dr. Chung Peng kezelőorvost a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.