Elfogadta a bírósági döntést a színész

Már nem vitatkozik Depardieu a bírósággal: tényleg részegen vezetett

Tudomásul vette az ellene kiszabott pénzbírságot és a jogosítványa időleges visszavonását Gerard Depardieu, amit egy korábbi ittas vezetés miatt szabtak ki ellene. Eddig vitatta az eljárás jogosságát.

2014.04.09 09:46MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/xedos4

Gerard Depardieu elfogadta a francia bíróság ítéletét ittas vezetése ügyében. Ügyvédjén keresztül a francia színész kedden hivatalosan visszavonta a bírói döntés ellen tavaly benyújtott fellebbezését. A bíróság 4000 euró (mintegy 1,2 millió forint) büntetés fizetésére és jogosítványa hathónapos megvonására ítélte.

Depardieu-t 2012 novemberében 1,8 ezrelékes véralkoholszinttel vették őrizetbe a rendőrök, miután a 64 esztendős színész leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. Franciaországban maximálisan 0,5 ezrelékes véralkoholszint a megengedett. A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg.

A szabálysértés vizsgálatát többször elhalasztották, miután a filmsztár egyszer sem jelent meg a bíróságon, és vitatta a tényállást. A bíróság azonban megállapította, hogy Depardieu felelőssége "nem vitatható". Az ittas vezetést Franciaországban akár két évre terjedő szabadságvesztéssel és 4500 euró pénzbüntetéssel büntethetik.

Depardieu-t 1998-ban már ittas vezetésért egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie. Jogosítványát akkor tizenöt hónapra vonták be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.