Most az orosz nyert a franciával szemben

Depardieu-nek kettős személyisége van, a képernyőn is

Gerard Depardieu megmutatja kettős személyiségét, de ezúttal nem a már mindennapossá váló ingadozásáról van szó a francia és az orosz identitása közt: egy orosz tévésorozatban játszik egy tudathasadásos férfit.

2014.01.10 12:33MTI

Egy orosz tévécsatorna vígjátéksorozatában vállalt szerepet Gerard Depardieu francia filmsztár, aki beleszeretett Oroszországba, főleg azután, hogy a magas franciaországi vagyonadó elől menekülve orosz állampolgárságot kapott Vlagyimir Putyin elnöktől. A színész a TNT magán televíziós csatorna Zajcev+1 című szitkomjának harmadik szériájában alakítja a skizofrén főszereplő, egy fiatal botanikus apját, Zsorát, akinek ugyancsak megkettőződik a személyisége.

A csatorna úgy reklámozza a hétfőn induló harmadik szériát, mint "a világ első tv-sorozatát Gerard Depardieu-vel". A forgatáson Depardieu franciául beszélt, a tévében szinkronhangot kap. A kulcsmondatok orosz kiejtését mindazonáltal felírták neki nagy papírlapokra. A produkció sajtófőnöke szerint az orosz színészek között nem találtak senkit, aki alkalmas lenne a tudathasadásos karakter megformálására, Depardieu viszont "tökéletes" a szerepben.

Fotó: MTI

A színész nagyon szereti a szabadságot és a kalandokat, a sorozat és figura pedig nagyon közel áll hozzá - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a TNT világszínvonalú televíziós sorozatok gyártására törekszik, és Depardieu után más világsztárokat is szerepeltetni szeretnének a Zajcev+1-ben. Depardieu azt mondta, hogy nagy öröm és megtiszteltetés számára a szereplés az orosz tévésorozatban, amelyben érzi az ifjúság szellemét.

A francia filmcsillag szerepel a szocsi téli olimpiáról szóló filmben is, amelyet februárban, röviddel a játékok kezdete előtt mutatnak be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.