Fantasyk stílusában forgatott középszerű képregény

Depardieu megbukott Raszputyin szerepében

Lesújtó véleménnyel van az orosz kritika a Raszputyin című filmről, amelyben a már majdnem egy éve orosz állampolgársággal rendelkező Gérard Depardieu francia filmsztár alakítja a cári családot a 20. század elején hatalmába kerítő sarlatánt.

2013.11.10 17:05MTI

A filmben az orosz történelem a fantasy világává alakul, Depardieu pedig "nem képes sem démoni, sem vicces" figuraként megjeleníteni a szibériai származású gyógyító szerzetest, prédikátort - írta hétvégi kritikájában a Gazeta.hu. A Trud című lap szerint a Raszputyin nem egyéb, mint "egy középszerű kosztümös képregény". A Time Out magazin moszkvai kiadása szerint a film olyan rossz, hogy jobb úgy elképzelni, mint hallucinációt.

A történelmi témájú sikerfilmként beharangozott Raszputyin az oroszországi mozik számára adaptált változata annak a minisorozatnak, amelyet Josée Dayan rendezőnő forgatott 2011-ben a francia tévék számára Gérard Depardieu főszereplésével.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyebek közt Depardieu e filmben vállalt szerepével indokolta azt, hogy megadta az orosz állampolgárságot a hazai vagyonadó elől menekülő francia filmsztárnak: Putyin szerint Depardieu "jelentősen hozzájárult az orosz kultúrához" azzal, hogy elvállalta az orosz történelmi figura szerepét a produkcióban.

Június végén a moszkvai nemzetközi filmfesztiválon, ahol záró produkcióként vetítették a Raszputyint, Depardieu azt mondta, hogy felolvasta a forgatókönyvet Putyinnak, aki azt jóváhagyta.

Nemrég egy interjúban a francia filmszínész azt mondta, hogy nagyon közel érzi magához Raszputyin alakját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.