Milliméterekkel kerülte el a halálos sérüléseket

Kicselezte a halált: nyakába állt a láncfűrész, de túlélte

Nagyon ügyes őrangyalai lehetnek a pittsburghi James Valentine-nak, aki favágás közben megcsúszott és a kezében lévő láncfűrész egy pillanat alatt beleállt a mellkasába, egész a nyakáig csúszott.

2014.04.02 17:51ma.hu
Fotó: YouTube

Bármennyire is hihetetlen, a pennsylvaniai Pittsburghben élő James Valentine túlélte, hogy a mellkasán keresztül egészen a torkáig fúródott egy motoros láncfűrész, sőt, néhány kisebb sebtől eltekintve szinte semmi baja nem esett. A 21 éves férfi épp egy fán dolgozott, amikor megcsúszott és a szerkezet alulról behatolt a nyak és a váll közötti részbe. Egy kollégája mászott fel a fára, hogy lesegítse a riadt férfit, és a legnagyobb kérdést az jelentette, hogyan csillapíthatnák minél hatékonyabban a vérzést, míg a mentők megérkeznek.

A röntgenfelvételen az orvosok egállapították, hogy milliméterekkel ugyan, de az éles pengék elkerülték az összes nagyobb artériát, sőt, a halálos vérveszteséget épp az akadályozta meg, hogy a fűrész a nyakába ágyazódott, ezáltal lezárta a sebeket. Az orvosok szerencsésen kihúzták a férfi testéből a fűrészt és ellátták a sérüléseit, James ezután maga mesélte el a hihetetlen megmenekülését a BBC-nek. Amikor azonban megkérdezték, hogy elkerüli-e az élete további részében a motoros fűrészeket, a fiatalember azt felelte: mindig is fák tetején dolgozott, ezután sem szándékozik változtatni ezen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.