Ilyen fóbia is létezik

Betegesen retteg, ha meglát... egy sajtot!

Sok mindentől lehet félni: senkinek nem jelent nagy meglepetést, ha például egy kisgyerek azt mondja, fél a sötétben, vagy egy felnőtt felsikolt egy pók vagy egy kígyó láttán. De a sajtfóbia meglehetősen ritka jelenség.

2014.03.26 14:20ma.hu

Abban nincs semmi szokatlan, ha valaki utálja a nagybevásárlást, számtalan oka lehet annak, hogy az ember igyekszik elkerülni a zsúfolt szupermarketeket. A brit Melissa North számára azonban egy rémálommal is felér, ha a tejtermékek közelébe jut, mert egy furcsa fóbiával küzd: pánikszerű rettegés fogja el, ha meglát egy sajtot. A 22 éves nő leginkább a puha típusú sajtoktól fél, mint például a brie, olyankor heves izzadás tör rá és úgy érzi, azonnal ki kell menekülnie onnan.

A félelme gyermekkorára nyúlik vissza, az első emlék, amit a sajtokkal kapcsolatban fel tud idézni, egy olyan alkalom, amikor az egyik játszótársa anyjától egy sajtos pirítóst kapott. Hogy mi történt akkor pontosan, arról nem beszél, de tizenéves korára a helyzet egyre rosszabbá vált, mert addigra már elkezdték a társai is cikizni a furcsa félelme miatt. "Azt gondolták, vicces lesz, ha az arcomhoz vágnak egy darab krémsajtot. De én a földre estem, pánikroham tört rám és sírni kezdtem" - mesélte Melissa.

Bár a családja és a barátai rendszeresen ugratják őt a mai napig is, és kifejezetten viccesnek találják az állapotát, valójában ez ugyanolyan súlyos fóbia, mint bármelyik hagyományos félelem. "A sajt ronda. A gondolattól, hogy ezt megegyem, fizikailag rosszul vagyok" - idézte a nőt a Daily Mirror. Arról nem szól a fáma, hogy vajon próbálkozik-e valamivel, hogy leküzdje, vagy elfogadja, hogy élete végéig félni fog a sajtoktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.