Elvették az anyjától a kisbabát

Az élete a tét: 20 kilót nyom a 8 hónapos csecsemő

Elvette az anyjától a 8 hónapos kisbabát egy jótékonysági szervezet, arra hivatkozva, hogy csak így tudják megmenteni a csecsemő életét, aki már most akkora, mint egy 6 éves gyerek.

2014.03.20 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A kolumbiai Santiago Mendoza mindössze nyolc hónapos, de a mérleg máris 20 kilót mutat, ha ráültetik a csecsemőt: a kisfiú pontosan annyit nyom, amennyit egy átlagos gyerek 6 éves korában ér el. A valledupari gyermeket, akit hivatalosan is Kolumbia legkövérebb babájának kiáltottak ki, most egy jótékonysági szervezet elvette az anyjától, mondván, csak így biztosíthatják, hogy megmentik az életét. Az anya, Eunice Fandino is beismerte, hogy a tudatlanságával sodorta potenciális életveszélybe a csöppnyinek nem nevezhető gyermekét.

A kisfiú ugyanis attól hízott el ilyen súlyos mértékben, hogy anyja minden alkalommal szoptatással vagy egyéb étellel próbálta csillapítani a sírást. Ugyanakkor nem tagadta, hogy már fogolynak érezte magát a saját otthonában, mert a baba ahhoz is túl nehéz volt, hogy kimozduljon vele. Most Bogotában próbálják visszafogyasztani egy elfogadható mértékre - számolt be a Daily Mirror.

A Chubby Heart alapítvány önkéntesei azután szánták el magukat a drasztikusnak tűnő lépésre, hogy Eunice segítséget kért tőlük a kisfiú egészségügyi komplikációi és a magas orvosi költségek miatt, amit a gyermek sorozatos kórházi kezelései után kellett kifizetni. Az anya elfogadta, hogy most az orvosokra kell bízni a babát, így talán van némi esély rá, hogy még visszafordíthatják a szervezetében elindult egészségtelen folyamatokat, ami rövid időn belül cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz és súlyos ízületi problémákhoz vezethet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.