A spanyolok nem láttak még óriáscsecsemőt

Érzéstelenítő nélkül szülte meg a 6 kilós gyereket

Hat kilós kislányt hozott a világra egy nő Spanyolországban, ahol az orvosok nem győztek ámuldozni: az országban eddig 3,6 kilós csecsemő volt a rekord. A szülés természetes úton zajlott le.

2013.08.08 07:33ma.hu

Pontosan 6 kilós gyermeket hozott a világra a brit Maxime Marin egy spanyolországi kórházban, a szülés külön érdekessége, hogy nemcsak természetes úton zajlott le, de még érzéstelenítést sem kért az anya. A kislány, akinek egyelőre még nem adtak nevet, rekorder lett az országban, mivel a természetes úton lezajlott szülések sorában eddig egy 3,6 kilogrammos gyermek volt a csúcstartó, efölötti súlynál már császármetszést alkalmaztak.



A 40 éves nőnek és kolumbiai férjének eddig három gyermeke volt, mindannyian kamaszok, de róluk nem derült ki, hogy extrém súllyal születtek volna. A sajtóban nem számoltak be arról, hogy mi okozhatta a gyermek óriási méretét, mint ahogyan azt sem tudni, miért nem derült ki korábban a baba várható mérete és miért nem császározták meg a nőt. Az ilyen óriási gyermekek mögött ugyanakkor az esetek többségében a terhességi diabétesz áll.

Legutóbb alig másfél hete született hasonló óriásbébi, ott egyértelműen a fel nem ismert és nem kezelt cukorbetegség miatt nőtt a baba több mint 6 kilósra. Ő Németországban látta meg a napvilágot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.