Nedves folt jelent meg a nadrágon

Több mint ciki: bepisilt az elnökjelölt a kampányon

Feltett szándéka, hogy újraválasztassa magát, ám aligha tesz jót a kolumbiai elnöknek az a kínos incidens, ami az egyik kampánybeszéde közben következett be. Mit szépítsük: Juan Manuel Santos bepisilt.

2014.03.18 07:33ma.hu

Le merjük szögezni, hogy Juan Manuel Santos hétfői választási beszéde, amelyet Barranquillában tartott, mindenkiben mély nyomokat hagyott az országban, akár hívei a jelenlegi elnöknek, akár a leváltását várják. De nem azért, amit mondott, sőt, szinte biztos, hogy néhány év múlva már egyetlen kolumbiai sem fog emlékezni arra, hogy mi is hangzott el a beszéden. A kampánybeszéd azért marad emlékezetes, mert úgy vonulhat be az ország történelemkönyveibe (ha szokás az ilyet beleírni...), hogy "a beszéd, ami közben Santos bepisilt".

Fotó: YouTube


Igen, jól olvasták: az elnöknek bizony a szónoklat hevében egyszer csak egy kicsi, majd egyre növekvő nedves folt csúfoskodott a nadrágján. Juan Manuel Santos azonban szemmel láthatóan tudomást se vett a kínos közjátékról, és nem tudni, hogy vajon azért, mert ennyire profi, hogy még ez sem zökkenti ki, vagy azért, mert igazából észre sem vette. Ez utóbbi lehetőség nem túl hízelgő Dél-Amerika második legnagyobb országának 62 éves vezetőjére nézve.

Santost 2010-ben választották meg az ország élére, azóta béketeremtő elnökként szerzett hírnevet és népszerűséget magának, megoldotta a szomszédos Venezuelában fennálló politikai válságot, valamint lépéseket tett a kolumbiai belső polgárháború visszaszorítására. A London School of Economicsen és a Harvardon diplomázott politikus 2012-ben megkapta a Shalom-díjat a béke elkötelezettjeként. A liberális-konzervatív vezető feltett szándéka, hogy megtartja a hatalmát a május 25-i szavazásokon, ám a mostani esettel erős fegyvert adott kihívója, Clara Lopez Obregón kezébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.