Kalifornia kormányzója még kiskorában is bepisilt

Schwarzenegger félt erőszakos apjától

A XXI. század készítői ezúttal Kalifornia kormányzójának gyermekkorát kutatták. Arnold Schwarzenegger nem szerette erőszakos apját, aki egy különös téli sport, a curling rajongója és bajnoka volt.

2010.06.22 08:10Sajtoklub.tv/RTL KLub

Félt tőle, olyannyira, hogy még kisdiákként is bepisilt. A család sem élt jól, gyakoriak voltak a veszekedések a Graz melletti kis faluban, Thalban lévő otthonukban.

„Ahol főznek, ott zörögnek az edények” – mondja a családi nézeteltérésekről a szülőház melletti kocsma tulajdonosa félmosollyal. Az apa gyakran volt ott vendég, a fiút is vitte magával, az meg ott unatkozott az iddogáló férfiak közt.

Arnold, ugye akkor még Arninak szólították, inkább ment volna ki a falu tavához játszani, húzódzkodni a faágakon.

„Így edzette magát”
– magyaráz az egyik osztálytárs, aki nem követte aztán barátja sorsát. Arnold ugyanis akkor már egy grazi középiskolába járt. És rémes gyerek volt, verekedős, rossz tanuló.

„A naplót nem vehetik föl – lapoz bele az osztálykönyvbe egykori tanára -, tiltják a személyiségjogi előírások” – persze látszanak a jegyek, forog a kamera.

„Arnoldot a sport mentette meg”
– állítja egykori edzője. A fiú testépítő akart lenni. Edzője csodálta a fiú kitartását, aki a napi gyúrás után esténkén, mivel lekéste az utolsó buszt, gyalog ment haza.

Hogy ne legyen olyan könnyű az a hat kilométer, két nehéz követ tett egy-egy szatyorba, és futólépésben tette meg az utat.

Érdemes volt? Hétszer lett Mr. Olympia és hatszor Mr. Universe. 31 filmben szerepelt – nem színészi képességei, elsősorban testi adottságai miatt.

Bővebben a XXI. század-ban, kedden 23:20-kor a Grace klinika után az RTL Klubon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.