Jobb, mint citromot nyalogatni!

Az eltüsszentett fúvóskoncert, avagy a náthás trombitás esete

Mihaszna kölykök rossz szokása volt régen, főleg mikor még gyakrabban adtak a tűzoltózenekarok is falusi koncerteket, hogy citromot nyalogattak a trombitás előtt. Pedig van ennél rosszabb is, nézzék csak!

2014.03.17 14:49ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Aligha túlzás az a kijelentés, hogy minden trombitásnak és egyéb fúvóson játszó zenésznek az egyik legnagyobb rémálma, hogy gézengúz kölykök citromot nyalogatnak velük szemben - nem kell részletezni, hogy a bőségesen beinduló nyáltermelődés hogyan teszi lehetetlenné a hangszer fújását. Pedig amint az alábbi videón látható és hallható, van, ami talán még ennél is rémesebb: az, amikor a trombitás meg van fázva és épp a koncert közben tör rá a tüsszentés - ráadásul annyira hirtelen, hogy még elvenni sincs idő a szája elől a trombitát.

Ennyi erővel akár elefántok is trombitálhattak volna, bár a közönség rezzenéstelenül hallgatta tovább a zeneművet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.