Tartásdíj miatt akart meglógni

Ráfázott a tüsszentésre, megtalálták a rendőrök

Több tízezer eurónak megfelelő tartásdíj-elmaradás miatt kezdték keresni a rendőrök a férfit, akinek kevés híján majdnem sikerült észrevétlenül a padló alá bújnia. De csak majdnem.

2013.02.28 17:29ma.hu

Kis híján sikerült lóvá tennie a rendőröket a lengyel Darius Olewskinek, amikor otthonából akarták előállítani az elmaradt több tízezer eurónak megfelelő tartásdíjak miatt. A 49 éves, Pruszkowban élő férfi a ház egyik helyisége alatt egy csaknem két méter mély üreget alakított ki, amelyet a padlóból kivágott lap takarta - a férfinak még arra is volt gondja, hogy épp a rés fölött legyen egy asztal, így nem szúr szemet a parkettacsíkokba vágott vonal. Amikor látta, hogy a rendőrök megállnak a háza előtt, egy pillanat alatt beugrott az üregbe, magára rántotta a padlólapot és csendesen lapulva várta, hogy a hatóság emberei dolgavégezetlenül elhagyják a házát.

Már majdnem sikerült is a mesterien kiagyalt bújócska, amikor váratlanul valami csavarni kezdte az orrát, és bárhogy próbálta visszatartani, a tüsszentés ingere erősebbnek bizonyult az akaratánál. "Egy elfojtott tüsszentést hallottunk a látszólag üres házban, először nem is tudtuk, honnan jött" - mondta az egyik rendőr az austriantimes.at című osztrák hírhonlapban. "Aztán meghallottuk a másodikat is, és rájöttünk, hogy tőlünk jobbra, a lábunk alól jött a hang."

Ahogy megérintették és kissé meg is kocogtatták a padlót, már nem volt nehéz felfedezni, hogy ott egy üres rész van, és amikor felemelték a lapot, csodák csodájára maga Olewski pislogott rájuk meglepetten. "Ott kucorgott a pókhálók közé gabalyodva. Talán ha gyakrabban takarított volna, még mindig szökésben lenne" - tette hozzá a rendőr.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.