A pénztárnál hurcolták meg a kamaszt

Nem vehetett kiskanalat, "mert még nincs 18 éves"

Kínos perceket kellett átélnie egy 16 éves kamasznak, aki mindössze egy készlet kiskanalat szeretett volna venni az áruházban, de megtagadták tőle, mondván: még nem nagykorú.

2014.03.14 07:29ma.hu


Élete egyik legmegalázóbb élményeként tekint a 16 éves Liam Whelan arra a szituációra, amit a napokban kellett átélnie az egyik szupermarket önkiszolgáló kasszájánál. A tinédzser a brit Lancaster megyében lévő Haslingdenben tért be az ottani Tescóba, mert édesanyja megkérte rá, hogy az ő és testvére által elkutyult teáskanalak helyett vegyen néhány újat. A fiú az önkiszolgáló kasszáknál szerette volna kifizetni az árut, a gép azonban jelezte, hogy a személyzetnek engedélyeznie kell a vásárlást. Ezt az önkiszolgáló kasszák gyakorta kérik, ám a legtöbbször csak olyan termékeknél, amelyek valóban csak nagykorúaknak adhatók el.

A kasszaellenőr odament és elkérte Liam igazolványát. "Megmutattam neki a moped-jogsimat, de azt mondta, 18 évesnek kellene lennem" - mesélte a döbbent fiú a Daily Mirrorban. "Elég kínos volt, hogy teáskanalat akartam vásárolni, de egy ilyen hiba miatt vissza lettem utasítva. Nem volt velem senki, de a szupermarket zsúfolt volt, és néhány vásárlót ismertem is" - tette hozzá.

A Tesco szóvivője nyilvánosan elnézést kért a kamasztól az incidensért, és arra hivatkozott, hogy bár a gép valóban egyes tételek vásárlását a nagykorúsághoz köti, az alkalmazottaknak mindig engedélyeznek némi mozgásteret, hogy megítéljék a vitás helyzeteket. "Ebben az esetben a dolgozó nem követte ezt az elvet" - mondta a szóvivő. Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy egy teáskanál vásárlásához miért is kell betölteni a 18. évet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.