Épp jelmezbál volt a tűzoltóknál

Óriásméhek vonultak ki a tűzoltók helyett a balesethez

Szürreális látványt nyújtottak az osztrák tűzoltók, akiket egy súlyos közlekedési balesethez hívtak ki, ám az állomány nagyobb részét épp egy karneváli felvonuláson érte a riasztás.

2014.03.07 07:29ma.hu

Amikor a tűzoltók megérkeztek a balesetet szenvedett autóhoz, a sofőr eléggé csodálkozva nézett rájuk, de az összeroncsolódott kocsiból kimászva épp elég sokkos állapotban volt ahhoz, hogy már a saját józan eszében is kételkedjen. Nem csoda: az alsó-ausztriai Ernstbrunner Wald lánglovagjai helyett egy igencsak szedett-vedett társaság érkezett, némelyikük még hasonlított is egy tűzoltóra, de többen voltak, akik valamiféle átmenetet képeztek a tűzoltó és az óriásméh között, sárgára és feketére maszkírozott arccal és csíkos kabátban.

A fiatal osztrák azonban nem őrült meg, és az "óriásméhek" is szakszerűen végezték a mentést, mindössze annyi történt, hogy a lánglovagok épp egy jótékonysági, adománygyűjtő karneváli felvonuláson vettek részt, és a kollektíva méhrajnak öltözött be. "Mindannyian harisnyát és parókát viseltünk, és már kisminkeltük magunkat méheknek, amikor hirtelen megkondult a vészharang. Mivel a harisnyán nem voltak sem zsebek, a jelmezünkhöz egy táska is tartozott, amiben a mobiltelefont és a pénztárcát tudtuk vinni. Elég nevetségesen néztünk ki, pont úgy, ahogy egy jelmezbálon kell" - magyarázta Patrick Schmursch, a tűzoltók 38 éves szószólója az Austrian Times című osztrák lapnak.

Fotó: freedigitalphotos.net

A vészjelző megszólalásakor nem volt idő visszaváltozni tűzoltóvá, a legtöbben csak felkapták a kabátjukat és már pattantak is be a szerkocsiba. Volt, akinek a néhány perces úton még sikerült átöltöznie, de a legtöbbjüknek ez csak félig sikerült, így mire megérkeztek, a társaság tagjai a metamorfózis különböző szakaszait mutatták a méhek és a tűzoltók között. "Ami engem illet, egy pillanatra átfutott rajtam a bázison, hogy lemosom a sminket, de amikor sürgősségi hívást kaptunk, igyekeztem olyan gyorsan indulni, ahogy csak tudtam. Amíg valaki meg nem kérdezte a helyszínen, miért vagyok sárga és fekete, el is felejtettem, hogy ki vagyok festve" - mondta a tiszt.

A baleset egyébként, amihez kihívták őket, meglehetősen súlyos volt, egy autó felborult és összeroncsolódott, de a sofőr ki tudta magát szabadítani, mire a tűzoltók megérkeztek, és mint kiderült, csak könnyebben sérült. "Furcsán nézett ránk, mikor megérkeztünk, de azt hiszem, egy kicsit sokkot is kapott és nem bízott magában annyira, hogy bármit is szóljon" - jegyezte meg a 36 éves Johann Tilmann tűzoltóparancsnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.