Extrém

"Megöngyilkolta" a Chryslerét - a pszichiátrián kezelik

Szegeden egy Chryslerrel akart részegen a Tiszába hajtani egy férfi sikertelenül, őt most a pszichiátrián kezelik, az autója azonban a mentésnél mégis a folyóba bucskázott, a kocsit radarral keresik.

2014.02.26 17:20ma.hu
Forrás: szegedma.hu

Extrém módon akart véget vetni életének egy férfi Szegeden -írja a szegedma.hu. Múlt héten, péntek este autójával próbált a Tiszába hajtani az ártérben. Az újszegedi oldalon, a gyálaréti szennyvíztisztító üzemmel szemben hajtott le a töltésről és egy horgászhelyet vett célba autójával, de szerencsére meghiúsult kísérlete: a közelmúlt esőzései miatt felázott talajon nem tudott nagy lendületet venni autója, így a 3 méter magas partról, a folyópart széléig repült csak az autó és belefúródott a part menti iszapba. (Fotós kollégámmal kivonultunk a helyszínre, ahol jól kivehető a kocsinyomok és az is, ahol az autó fennakadt a partfalon, orral az iszapban.) Információk szerint a felesége egyből riasztotta a rendőröket, amint a férje elhajtott otthonról. Egy ismerősétől úgy tudjuk, hogy a férfi már napok óta ivott, ez is kiválthatta nála ezt a depresszív reakciót, az öngyilkossági kísérletet is részegen követte el. A férfira az ártéri erdőben találtak a rendőrök, aki mentőt hívtak és beszállították a pszichiátriára a sofőrt.

Az autó azonban mégsem úszta meg, vagyis épphogy megúszta. A mentéshez kiérkező terepjárónak elszakadt a drótkötele miközben a vízpartról húzta fel az autót. A jármú hátrabucskázott és bezuhant a vízbe, ahol elsüllyedt. " búvárok érkeztek, hogy megjelöljék az autó helyét a folyómederben, de nem találták. A helyszínen a vízügyesek hajója pásztázta a vizet. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi igazgatóságon azt a tájékoztatást adták, hogy ők az autó keresésben segítenek szonárjukkal, a mentésben nem vesznek részt, a keresés részleteiről levélben ígértek tájékoztatást, de a cikk megjelenéséig nem érkezett meg.

A szegedma.hu felkereste a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetőjét, Seller Andrást, aki elmondta, hogy őket szombaton értesítette a katasztrófavédelem, hogy mi történt pénteki napon, és mi lett az autó sorsa. Mivel szervezetük önkéntesekből áll és életveszély nem fogott fenn, hétfőn vonultak ki a helyszínre. "Hétfőn kezdtük az ügyet felderíteni, leszervezni a búvárokat, ők kedden jöttek ki, s merültek többször, órákig kerestük a vízügyesekkel, vízirendőrökkel, de nem találtuk meg a járművet. A vízügyesek szerdán folytatták a keresést, mert nekik van egyedül a megyében szonárjuk amellyel a mai napon végigpásztázták a meder fenekét. A hajózást egyébként nem veszélyezteti az autó, de komoly szennyezőforrás lehet. Olyan információt kaptunk, hogy a radarral találtak valamit a szakemberek, amit a búváraink megnéznek majd. Amennyiben megtaláltuk az autót a katasztrófavédelem segítségével, felfújható párnékkal a víz felszínére emeljük és hajóval a partra vontatjuk" - mondta el a portálnak Seller András. Egy-egy ilyen hosszabb vízimentés költsége egyébként akár az egymillió forintot is elérheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.