Öngyilkosságot kísérelt meg a történtek után

Családban marad - 12 év a felesége torkának átvágásáért

Tizenkét év börtönnel sújtották emberölés bűntettének elkövetése miatt azt a vasvári férfit, aki egy családi vita után késsel átvágta felesége torkát.

2014.02.06 15:55MTI

Az emberölést 2011. augusztus 5-én követte el a vádlott. Az asszony szinte azonnal bekövetkező halála után a férfi értesítette a mentőket, aztán családi házuk kertjében öngyilkosságot kísérelt meg.

A vádlott italozó életmódot folytatott, és emiatt sok konfliktusa volt feleségével. Azon az augusztusi napon együtt dolgoztak a házuk kertjében, eközben a férfi alkoholt fogyasztott, emiatt ismét veszekedni kezdtek.

Az ittas állapotban lévő vádlott az esti órákban a neki háttal álló sértett nyakát egy 19 centiméter pengehosszúságú késsel, egyetlen mozdulattal elvágta, majd kezet mosott, és mobil telefonján értesítette a mentőket. Ezután kiment a kertbe, és a saját nyakát is megvágta. Őt a mentők ellátták, feleségén azonban már nem tudtak segíteni.

A törvényszék ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.