Itt a válasz a neknominationre

Mellbimbójukkal harcolnak a rák ellen

Megelégelte az esztelen, már tucatnyi fiatal halálát követelő internetes őrület terjedését egy fiatal nő, ezért ellenkampányt indított, ráadásul egy nemes célt is kitűzött a zászlajára, amivel máris számos követőt talált.

2014.02.21 12:29ma.hu
Fotó: Facebook

Egy 35 éves nő megelégelte a közösségi oldalakon mostanában végigsöprő gyilkos divathullámot, és úgy döntött, válaszcsapást indít a neknomination elnevezésű "ivóversenyre", amelynek már vagy tucatnyi fiatal esett áldozatul. Michelle Kent eleinte paródiának szánta az ötletét, ám a jelek szerint nagyon is komollyá kezd válni az üzenete, és egyre többen csatlakoznak a NIPnominate-nek elnevezett kezdeményezéshez.

Az új netes "vírus" lényege, hogy minél több nő mutassa meg magát fehérneműben, miután átesett a rák miatt egy mellműtéten. Az első fotók még nehezen jöttek, ám egy idő után már nemcsak melltartóban, hanem anélkül is fotózták a mellbimbójukat a nők, és nemcsak azok, akiket mellrák miatt műtöttek. A Twitteren a #bangerstocancer és @bangerstocancer címszó alatt, illetve a kampány Facebook-oldalán máris számtalan olyan fotó jelent meg, amely a csupasz mellbimbót mutatja, de valamilyen vicces körítéssel, van, aki szemet-szájat rajzolt köré, más sapkába és sálba "öltöztette", hogy vicces formában mutassa be a mastectomia utáni életet.

Ezzel párhuzamosan az internetes felhasználók adományokkal is segíthetik a mellrák elleni küzdelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.