Tragédia lett a hősködésből

Mindenkit lepipálok! - mondta, aztán belehalt

Nem telik el nap anélkül, hogy ne kerülne a hírekbe legalább egy újabb áldozata a neknomiation néven emlegetett őrületnek, ami valójában azonnali súlyos alkoholmérgezést okoz.

2014.02.10 12:29ma.hu

Ausztráliából indult a múlt hónapban, Amerikában máris tucatnyi áldozatot szedett, és a hétvégén elérte Angliát is az új őrültség, amit neknomination néven emlegetnek. A verseny lényege, hogy a résztvevők filmre veszik magukat, miközben nagy mennyiségű tömény alkoholt - sokszor többfélét összekeverve - leöntenek a torkukon, szó szerint: nem pohárból vagy üvegből isszák meg, hanem valamilyen segédeszközt használnak hozzá. Egy nagy méretű tölcsér vagy egy hosszú gumicső tökéletesen megteszi, ennek segítségével úgy tudják az alkoholt meginni, hogy szinte nyelni sem kell, csak beleönteni a kiakasztott torokba a több liternyi alkoholos mixet.

Ezután a videót feltöltik az internetre és meghívót küldenek a barátaiknak, azzal a felhívással, hogy próbálják meg felülmúlni őket. Így akart tenni Isaac Richardson, az első angliai áldozat is, aki egy "mindenkit lepipálok!" felkiáltás után többek előtt megitta a borból, whiskyből, vodkából és világos sörből álló 1-1,5 liternyi halálos főzetet. Két perccel később a 20 éves szállodai recepciós elveszítette az eszméletét, ám hiába vitték azonnal kórházba, életét már nem lehetett megmenteni - számolt be a Daily Mail.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az áldozat nem sokkal előtte még a barátaival viccelődött, aztán azt mondta, olyasmit akar csinálni, amit előtte még soha senki - de aligha volt az a terve része, hogy bele is haljon a hősködésbe. Ám amikor megitta a teli kancsó alkoholt, a vele egy szobában tartózkodó barátja, Tobi Obiwale bevonszolta a fürdőszobába, mert látta, hogy pillanatok alatt borzalmas állapotba került, és azt remélte, hogy javul a helyzet, ha kiadja magából az alkoholt. Az azonban annyira nagy töménységben került a gyomrába, hogy másodpercek alatt halálos adag szívódott fel és került a vérébe. A mentők négy perc alatt értek a helyszínre, de már elkéstek.

A fiatal férfi édesanyja azt mondta, élete legrémesebb napja volt a vasárnapi, csak tíz órával korábban köszönt el tőle egy puszival, és nem gondolta, hogy ilyen őrültség miatt kell elveszítenie. Most azért kampányol, hogy felhívja mindenki figyelmét a halálos veszélyre, és arra inti a fiatalokat, hogy ne fogadják el a kihívást, ha valamelyik ismerősük megjelöli őket a közösségi oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.