Életmentő oktatófilm vagy fehérneműreklám?!

Túl szexi lett, magyarázkodhatnak a rendőrök

Kínos helyzetbe kerültek a spanyol rendőrök, akik egy reklámfilmen próbálták bemutatni az újraélesztés helyes technikáját. Ahhoz, hogy nagyobb figyelmet érjenek el, erotikus köntösbe bújtatták - de elvetették a sulykot.

2014.02.20 09:29ma.hu
Fotó: YouTube

Már három éve készült, de a spanyol rendőrség rangidős tisztjei most jutottak el odáig, hogy kénytelenek voltak bocsánatot kérni ifjú kolléganőiktől a szuperszexinek kikiáltott újraélesztési oktatóvideó miatt. A gyorstalpaló újraélesztési oktatófilmen két fehérneműbe öltözött nő látható, az egyik játssza az eszméletlen sérültet, a másik pedig az életmentőt, de erősen figyelni kell, hogy az elsősegély alapjait lássuk bele a jelenetekbe, ne pedig valami felnőttfilm nyitó képsorait. Egy másik videóban a Heimlich-fogást mutatják be a szereplők, hasonlóan túlfűtött erotikával fűszerezve.

A rendőrök eddig nem nagyon panaszkodtak a két oktatóanyagra, ám egy nemrég megtartott tréning után az egyik rendőrnő jelentést tett és kifogásolta, hogy a színtiszta szexizmus nem a legjobb módja annak, hogy a szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést, valamint a fuldokló emberek megmentését megtanítsák. Bár a rendőrség tagjai eddig inkább humorosnak találták a két videót, most a vezető tisztek ígéretet tettek rá, hogy ezentúl nem használják ezeket a hirdetéseket.

Ha megállt a szív...



Félrement a falat és fuldoklik az áldozat?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.