Életmentő videojáték

Videojátékból tanult vezetni - megmentette családját egy tízéves kisfiú - VIDEÓ!

A játék során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően mentette meg nagymamája és kisöccse életét egy 10 éves fiú.

2013.08.04 10:45ma.hu

Széles körben elterjedt nézet, hogy a videojátékok káros hatásúak, mert agresszívvé teszik a velük játszókat. Kérdés persze, hogy az elmúlt ötezer év háborúit, és egyéb erőszakos eseményeit figyelembe véve mégis milyen videojátékokkal játszott az emberiség.

De még a legmegrögzöttebb számítógép-gyűlölőt is elgondolkodtathatja a colorádói Gryffin Sanders esete, aki – miután megmentette családtagjai és a saját életét – elmondta: csak a Mario Kart játékkal eltöltött időnek köszönhető, hogy még életben van.

Sanders öccsével és nagymamájával utazott Golden város közelében, mikor a 74 éves hölgy – feltételezhetően szívroham következtében - mondat közben elvesztette eszméletét. A kisfiú próbálta felébreszteni a nagymát, de mivel nem sikerült, megragadta a közel 90 km/h sebességgel száguldó autó kormányát és biztonságban levezette az útról.

„Olyan helyre próbáltam irányítani a kocsit, ahol nem leszünk a forgalom útjában” – mesélte a kis hős. A mutatvány sikerült, Gryffin egy sáros árokban parkolt le a kocsival az út szélén. „Az első gondolatom az volt, hogy ez egy teszt” – mesélte a fiú, aki bevallotta, a sok gokartozásnak és a játék során tanultak miatt tudta biztonságba vezetni a kocsit.

A Reddit közösségi oldal törzsközönsége nem győzte dicsérni a kisfiú lélekjelenlétét, és gyors gondolkodását. „A kölyök elég okos volt, hogy megkülönböztesse a valóságot a játéktól, de képes volt a játék során megszerzett képességeit felhasználni, így mentve meg családját” – írta az egyik felhasználó.

Jó tudni, hogy a számítógépes játékok nem csak erőszakra tanítják meg gyermekeinket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.