Leborotválta a fejét egy rákos kisfiú miatt

Szolidaritásból lett kopasz George Bush

Még csak két éves, de máris nagy küzdelem vár egy kisfiúra: a rákkal kellett felvennie a harcot. Hogy bátorítsa, a saját fejét is kopaszra borotváltatta idősebb George Bush, Amerika 41. elnöke.

2013.07.25 07:29MTI
Fotó: patrickspals.org

Kopaszra borotválta fejét idősebb George Bush, az Egyesült Államok volt elnöke, hogy így bátorítsa egy titkosszolgálati ügynök beteg gyermekét a rák elleni harcban. A 89 éves politikus sajtószóvivője által kiadott szerdai közlemény szerint az exelnök a hét elején Maine állambeli nyaralójában, Kennenbunportban vált meg hajától, miután látta, hogy a titkosszolgálat őt védő egységének tagjai is kopaszon jelentek meg. Az ügynökök így mutatták ki együttérzésüket egyik társuk kétéves gyermekével.

A Patrick nevű kisfiú leukémiás, és a kezelés miatt kihullott a haja. George Bush és neje, Barbara csaknem 60 évvel ezelőtt elvesztették akkor négyéves gyereküket, Robint, aki szintén leukémiás volt.

A volt elnök körüli egység egyébiránt honlapot is létrehozott a www.patrickspals.org címen, hogy adományokat gyűjtsön a kisfiú kezelésének költségeire. A weboldalon is látható a fotó a kerekes székben ülő és a kisfiút az ölében tartó Bush elnökről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.