Leállt a szíve az elhízástól

Megrázó: moslékkal etették, meghalt az 5 éves kisfiú

Szüleinek nem volt pénze egészséges ételre - ezzel magyarázták azt, miért csak moslékot és krumplit kapott az öt évesen 100 kilóra hízott fiú, aki embertelen körülmények között élt és halt meg.

2013.08.01 12:46ma.hu

Alig néhány hete mutatták be a román sajtóban egy mindössze 5 éves kisfiú esetét, ami nagy felzúdulást váltott ki: a gyermek embertelen körülmények között élt, anyja ételmaradékokkal és krumplival tömte, elmondása szerint azért, mert nem volt pénze arra, hogy a gyermeknek előírt diétát betarthassa. A fiúcska ifjú kora ellenére már 100 kilót nyomott, a helyváltoztatásra tulajdonképpen képtelen volt, és amikor az egyik román lap munkatársai felkeresték, félpucéran feküdt az udvaron, legyektől ellepve.

Fotó: manna.ro

A gyermek története meghatotta az egyik bukaresti magánklinika illetékeseit, akik elvállalták a kisfiú kezelését, egy hét alatt 3 kilót sikerült lefaragniuk Alexandru hatalmasra nőtt testéről. Akkor hazaengedték őt a családi házba a további előírások részletes listájával, ám néhány nappal később a gyermek megfázott, és a fertőzés ráhúzódott a szívére, ami nem bírta a terhelést és leállt. Az anyja hiába szállította kórházba a szerencsétlen fiút, a 41 fokos lázával már az orvosok sem tudtak mit kezdeni, belehalt a betegségbe.

Az orvosok elmondása szerint ha a gyermek betartotta volna a korábban előírt diétát, még ma is élhetne. A helyi gyámügy semmit sem sejtett Alexandru állapotáról, úgy tudták a nyilvántartás alapján, hogy fogyatékos, a háziorvos sem látta őt, mindössze egyetlen dietetikussal konzultáltak azóta, hogy 2 éves korában már egyértelművé vált, hogy a gyermek súlyosan elhízott, de a vizsgálat után az ő receptjét is kidobták. Mégsem vonnak senkit felelősségre a gyermek sorsáért - adta hírül a manna.ro című román hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.