Az örök vadászmezőkön

Meghalt a szívszorító történetű kutya - VIDEÓ!

Miután lefényképezték, ahogy szerető gazdája ölében úszik a Superior tóban, egész Amerikában ismertté vált Schoep, a húsz éves juhászkutya-keverék, akinek halálhíre megrázta az országot.

2013.07.20 10:49ma.hu

"Nem kapok levegőt... Schoep eltávozott közülünk, részletekről később" - áll a kutyának és gazdájának szentelt Facebook-oldal üzenőfalán. Schoep idős korára megvakult, köszvény és csípőbetegség kínozta. Gazdája, John azért járt vele úszni a tóba, hogy enyhítsen a kutya ízületi fájdalmain, ekkor készült róluk a szenzációt kiváltó kép.

Történetük meghatotta az internetes társadalmat, a világ minden tájáról érkeztek levelek, sőt több mint 10.000 dollárnyi - 2,25 millió forint - adományt is kaptak. John ebből a pénzből fedezte a heti lézerterápiát, ami stimulálta a kutya sejtjeit, gyorsabb reprodukálásra késztetve őket, ezzel csökkentve az állat szenvedését.

Az adományoknak köszönhetően John és Schoep még egy közösen eltöltött évet kaptak. Történetüket közel 130.000 követték a Facebookon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.