20 éves gumikkal ment a jármű

Hárman meghaltak: öregek voltak a gumik a buszon

Az igazságügyi szakértők szerint a busz elöregedett gumijai okozták azt a balesetet, amelyben hárman meghaltak, köztük egy 18 éves fiatal, hazafelé egy zenei fesztiválról.

2013.07.17 11:42ma.hu

A járműveken használható gumik korának felülvizsgálatát és törvényi szabályozását követeli egy gyászoló anya Nagy-Britanniában, miután 18 éves fiát épp egy olyan balesetben veszítette el, ami az elöregedett gumik miatt következett be. A busz, amely egy zenei fesztiválról tartott hazafelé, nem kevesebb, mint 20 éves gumikon gurult. A kerekek emiatt olyan rémes állapotban voltak, hogy a járda felőli oldalon az egyik kerék szétdurrant, Colin Daulby sofőr pedig elveszítette az uralmát a jármű fölött. Egy darabig még próbált küzdeni, hogy az úton tartsa, de a busz végül kisodródott, keresztülugratott egy töltésen, majd egy kerítésen át egy fának csapódott.

Fotó: freedigitalphotos.net

A 63 éves Daulby mellett egy 23 éves nő, valamint a zenekar 18 éves tagja, Michael Molloy vesztette életét a balesetben, amely tavaly szeptember 10-én történt, de a vizsgálat eredménye csak mostanra készült el. A történtek rávilágítottak a törvény azon hiányosságaira, melyek egyáltalán nem szabályozzák a használt gumik eladását, így történhetett meg, hogy 20 éves elöregedett anyag került a busz abroncsaira. "Ha a kerék megfelelő korú lett volna, Michael, Kerry és Colin még ma is élne" - jegyezte meg a legfiatalabb áldozat édesanyja.

Az egyértelműen kimondott gumihiba ellenére az esetet egyszerű közlekedési balesetnek minősítették - jegyezte meg a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.