Életmentés

A beteg mentette meg a mentős életét

Vélhetően a betege mentette meg az életét Franciaországban egy mentősnek, aki szívrohamot kapott vezetés közben.

2013.04.17 21:15MTI

A mentőautó egy előrehaladott stádiumú 60 éves rákbeteget szállított kórházba CT-vizsgálatra az észak-franciaországi Lille térségében, amikor a sofőr szívrohamot kapott. A páciens észrevette a sofőr rosszullétét, és átvette tőle a vezetést. "Hadd üljek a volán mögé én! Az én életem nincs veszélyben, de a tiéd igen! Gyorsan a kórházba hajtunk! Az én CT-m várhat, de neked talán csak tíz percen múlik az életed" - idézte az életmentő beteget szerdai számában a Voix du Nord című regionális lap.

A beszámoló szerint a beteg nem tudta működésbe hozni a szirénát, ezért a fényszórót kapcsolta be, és a beteg mentőst kérte meg, hogy karját az ablakon kinyújtva próbálja kitérésre bírni a többi autóst. A betegből lett "mentős" végül időben letette a valódi mentőst a lens-i kórházban, és ezzel talán az életét mentette meg.

A kórház szóvivője szerint a mentőautó páciensének jó volt a reflexe, jó tanácsokat adott a rosszullétesnek, amivel lehetővé tette, hogy a kórházban gyorsan megfelelő kezelésben részesítsék. Az életmentő páciens, Christian Nayet még véralvadásgátlót is adott a mentősnek, hogy javuljon a vérkeringése, míg a kórházba érnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.