Megkövesedett a félidős baba a testében

44 éves magzat okozta az idős nő hasfájását

Súlyos alhasi fájdalmakkal és szédüléssel ment kórházba egy 84 éves nő, akinél a röntgenvizsgálat megdöbbentő eredményt hozott: egy 44 éve elhalt magzat okozta a késői panaszokat.

2014.02.13 08:29ma.hu

Egy 44 éve megkövesedett magzatra találtak egy 84 éves brazil nő testében, aki súlyos hasi fájdalmakra és szédülésre panaszkodott, amikor kórházba került. Az idős asszonyt röntgennel is megvizsgálták, ekkor derült ki, hogy egy nagyjából 20-28 hét közötti magzat van a méhében, ez okozza a panaszait. A beteget további vizsgálatokra küldték a Porto-i Nemzeti Kórházba - jelentette a G1 című brazil lap.

Fotó: freedigitalphotos.net

Mint kiderült, a nő 44 évvel ezelőtt kínzó fájdalmakat tapasztalt, de mivel a falujában akkoriban nem volt orvos, egy helyi boszorkányhoz fordult segítségért. Elmondása szerint nem állt szándában, hogy megölje a magzatát. Csupán arra emlékszik, hogy a füvesasszony valamilyen gyógyszert adott neki, amitől szinte egy csapásra megszűnt minden görcse. Mivel a hasa nem nőtt tovább és a baba mozgását se érezte többé, úgy vélte, természetes módon elvetélt, és nem sejtette, hogy a magzat még mindig a méhében van.

"Mindent látni lehetett a röntgensugarak által: az arcát, a csontjait, a karjait, lábait, bordáit és a gerincét is" - mondta Saraiva Kratka, a kórház nőgyógyásza. Ahhoz viszont, hogy a magzatot kioperálhassák belőle, további vizsgálatokra lesz szükség, és a rokonok beleegyezését is kérni fogja a kórház, tekintettel az asszony idős korára - tette hozzá az orvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.