Már születés előtt hazavihető a baba?!

Cuki vagy morbid? Magzatokat nyomtatnak 3D-ben

Kinek a pap, kinek a papné, ízlés kérdése, mint ahogy az is, hogy ki találja cukinak, ki pedig bizarrnak, hogy már azelőtt hazavihesse a magzatának pontos mását, mielőtt ő kézzelfogható valósággá válna.

2014.01.20 17:42ma.hu

Kezdetben volt a kézi vizsgálat. Aztán jött az ultrahang, aztán a 3D ultrahang, majd a 4D... és most itt a 3D nyomtatás, amelynek hála a türelmetlen szülők már magzati formájában hazavihetik születendő gyermeküket, csak hogy szokják a látványát. Hogy mennyire lesz sikeres a kezdeményezés, azt egyelőre megjósolni sem lehet, mindenesetre egy cég erre alapozta a vállalkozását: az ultrahang által készített képekből előbb számítógépen modellezik, majd 3D nyomtató segítségével kinyomtatják magzatuk pontos mását.

Fotó: 3D Babies

A vállalkozás mögött egy amerikai házaspár, Gerard és Katie Bessette áll, akik remélik, hogy a szülők kapva kapnak a bizarr lehetőségen. "Képzeld el, hogy a kezedben tarthatod a babát, mielőtt még megszületett. A 3D Babies létrehoz egy olyan imádnivaló figurát, amely tükrözi a baba arcvonásait és testhelyzetét" - olvasható a honlapjukon. A magzatokat három méretben - 5, 10 és 15 centi - lehet kérni, persze ezért megkérik az árat is, 200-400 dollárig (44500 - 89000 forint) terjed.

A pár tervez egy "celeb" szekciót is, melyben hírességek magzatainak mását vásárolhatja meg bárki, az első modell Kim Kardashian és Kanye West lánya, a North West babát 250 dollárért vihetik haza a gyűjtők.

Fotó: 3D Babies


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.