A papírokat érintetlenül hagyták a tolvajok

Kirabolták az uniós képviselőt: az ebédjét lopták ki a kocsijából

Épp egy nyilvános vitán vett részt a vezető európai politikus, amikor a kocsija felkeltette egy tolvaj figyelmét: mire Viviane Reding visszatért az autójához, eltűnt a poggyásza, benne egy adag házi pitével.

2014.02.11 07:40ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

"Most megmutattam az embereknek, milyen jó is a brit konyha. Csak azt remélem, hogy legalább tényleg megették és nem dobták ki" - jegyezte meg Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, amikor felfedezte, hogy feltörték az autóját és kilopták belőle a poggyászát, meg egy adag házi sajtos pitét, amit valamivel korábban egy termelőtől az egyik londoni piacon. A vezető európai politikus egy Európáról szóló nyilvános vitára utazott Londonba hétfő este, és míg ő a tanácskozáson vett részt, addig a tolvaj - vagy tolvajok - feltörte az autóját és elvitte belőle a ruháit tartalmazó bőröndöt.

A 62 éves képviselő ugyanakkor megkönnyebbülhetett, mert ahhoz a táskához nem nyúltak, amelyben számtalan hivatalos irat volt. "Szerencsére a papírjaimat itt hagyták. Igen nehéz lesz pótolni a ruhákat, az ékszereket és a sminket" - mondta némi éllel, bár hozzátette, hogy a fülbevalójáról már világszerte számos kép kering, és bár nem túl értékes darabok, mégis eredetiek és felismerhetők.

"Ez az első alkalom, hogy ellopták a táskámat, pedig már a világ minden táján utaztam" - tette még hozzá a luxemburgi politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.