Nyoma veszett a rinocéroszkürtnek is

Kirabolták Michael Flatley-t, pedig otthon volt a sztár

Betörtek a kastélyába, miközben feleségével és fiával otthon voltak és épp játszottak, Michael Flatley azóta állandóan retteg. A géppuskalábú táncostól ellopták a híres rinocéroszkürtöt is.

2014.01.28 07:29ma.hu

Betörtek Michael Flatley kastélyába és számos értékes tárgyat elvittek a betörők, miközben a Riverdance show-val világhírűvé vált írsztep-táncos a feleségével, Niamh-mal és fiával, Michael Jnr.-ral egy számítógépes játékban merültek el. Flatley megdöbbent, amikor meglátta az otthonában a négy álarcos behatolót, de ijedtsége ellenére megpróbálta őket a kocsijával követni. A bandának azonban sikerült kereket oldania, egyelőre a rendőrség is csak sötétben tapogatózik. Ugyanakkor úgy vélik, a betörők a hírhedt Limerick utazó banda tagjai lehettek - számolt be a Daily Mirror.

Fotó: Wikipedia

A betörők mintegy 330 ezer font (122 millió forint) értékben vittek el holmikat a kastélyból, köztük egy 200 ezer fontot érő rinocéroszkürtöt, amit a táncos sztár a kastély vadásztermében tartott. A rendőrség megerősítette a vizsgálat indítását és elmondták, hogy több műkincs, ékszer és könyv is a rablók karmai közé került. Úgy sejtik, hogy az értékes kürt a feketepiacon fog kikötni, mivel egy ilyen tárgy birtoklása ugyan nem törvénytelen, de ritkán lehet legális úton hozzájutni. Ázsiában egy rino-kürtért akár 300 ezer fontot is kaphatnak a tolvajok.

A hétfő esti incidensben - 18:20 körül történt az eset - senki sem sérült meg, Flatleyt azonban megrázta az eset, legfőképp azért, mert nem hitte volna, hogy ilyesmi megeshet vele - árulta el egy nem azonosított forrás a brit lapnak. A sztár nem is annyira az értékei elvesztése riasztotta őt meg, mint az, hogy akár az életükre is törhettek volna a betörők, épp ezért máris a biztonsági rendszer teljes átalakításán és bővítésén gondolkozik.

Flatley a Hyde-ban álló kastély felújítására a becslések szerint mintegy 30 millió fontot költött, a négy emeletes épületben 12 fürdőszobás lakosztály található, emellett egy medence, egy római fürdő, egy szauna, egy hajszalon és egy szobrokkal díszített edzőterem gondoskodik a vendégek kényelméről. A kastélyban egy 20 férőhelyes privát mozi és egy normál méretű bár is található, no meg egy nagy étkező és számos szalon, ahol a táncos a híres partijait szokta adni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.