Kirabolták, de nem akarta jelenteni

Gyalog ment haza repülő helyett: nem akart "felhajtást"

Ellopták a pénztárcáját, a telefonját és az iratait a repülőtéren egy férfinak, ám ő úgy döntött, túl bonyolult lenne végigcsinálni a hivatali procedúrát, ezért feljelentés helyett elindult haza - gyalog.

2013.09.09 16:44ma.hu

Már a körözést is kiadták utána, amikor váratlanul betoppant otthonába a 25 éves férfi, napokkal azután, hogy eredetileg haza kellett volna térnie. A meg nem nevezett férfi Japánban él, Sendai városában, ám augusztus 23-án felkerekedett és elutazott Kitakyushuba egy országos kártyaversenyre - az ország túlsó felébe. Az odautat repülővel tette meg, de mikor két nappal később vissza kellett volna térnie, nem volt rajta a járaton és sehogy sem lehetett őt elérni.

Fotó: Google Maps

Édesanyja jelentette be az eltűnését, a rendőrség pedig azonnal megindította a keresést, de hiába: a férfit mintha a föld nyelte volna el. Pedig semmi tragikus nem történt vele, csupán annyi, hogy először lekéste a hazafelé tartó járatát, majd egy internetkávézóba tért be, hogy kihúzza az éjszakát, de közben ellopták tőle a tárcáját, benne a pénzével és a papírjaival, valamint a telefonját. A férfi érthetetlen módon mégsem jelentette az esetet az illetékes hatóságoknak, hanem úgy döntött, gyalogszerrel fog hazajutni a 11 napi járóföldre lévő otthonába.

Nagy szerencséjére 2000 jüant (kb. 74 ezer forint) a cipőjébe rejtett korábban, de ahelyett, hogy hazatelefonált volna belőle, ételre költötte az összes pénzt, hogy kellő muníciója legyen a gigantikus hazaútra. Másfél héttel később anyja legnagyobb döbbenetére beállított az 1400 kilométerrel távolabb lévő házuk ajtaján, csak az erősen napbarnított színe árulkodott róla, hogy mégsem szellemet látnak - elsőre ugyanis az anyja azt hitte. A férfi azzal magyarázta, hogy se a rendőrségnek nem jelentette a rablást, se a családjának nem szólt, hogy kicsit később és máshogyan érkezik, mint tervezte, mert "nem akart felhajtást".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.