Bankba indult a rabló, de az közben "átalakult"

Vízipisztollyal akarta kirabolni... a fizikoterápiát!

A rablók első szabálya: mielőtt akcióba lendülsz, alaposan mérd fel a terepet! Erre azért van szükség, mert így még időben kiderülhet, ha egy bankot időközben átalakítottak fizikoterápiás rendelővé.

2011.12.06 07:29ma.hu

Vagy egyáltalán nem mérte fel az "akció" előtt a környéket a rabló, vagy túl régen tervezte azt meg és nem frissítette az adatokat, mindenesetre alaposan meghökkenhetett, amikor az ajtón berontva nem sorban álló pultokat talált csinos banki ügyintézőkkel, csak egy recepciós asztalt, mögötte fehér köpenyes nővérkét. Tőle meg pénz helyett legfeljebb néhány betegkartont tudott volna követelni a fizikoterápiás kezelésen részt vevő emberekről.

Némi tétovázás után kihátrált a németországi Walchum város épületéből, amelyben egyébként évekkel korábban még tényleg bankfiók működött, de nem egy-két nap telt el az átalakítás óta. Így persze a kezében lévő vízipisztollyal is hiába akart volna fenyegetőzni, erre gyorsan rájött és nagy hirtelen más pénzforrás után nézett.

Ezt egy ártatlan járókelő képében találta meg, a nő épp a bankból egyedüliként megmaradt pénzkiadó automatához igyekezett, amikor odalépett hozzá az 57 éves férfi és közölte vele, hogy adjon át neki 10 ezer eurót (3 millió forint). Kiszemelt áldozata jobbnak látta nem ellenkezni a vízipisztolyos tolvajjal, de közölte, hogy 400 eurónál többet nem tud neki adni, így a nagy rablás kis zsebpénzzel ért véget.

Emberünk egy lopott kocsival vette menekülőre a figurát, az újabb hibát viszont ott követte el, hogy amikor kicsivel messzebb kiszállt az autóból, a játékfegyvert benne hagyta, természetesen tele az ujjlenyomataival. Ezek ellenőrzésekor kiderült, hogy a rendőrség annyiszor fogta már el, hogy szinte hazajáró léleknek számít, korábban 22 alkalommal került kisebb-nagyobb stiklik miatt rács mögé.

Ezúttal sem volt nehéz a nyomára bukkanni. A visszaeső bűnözőt a bíróság hét év börtönre ítélte, és bár utólag kiderült, hogy sokat nem tudott volna ártani a játékszerrel, legfeljebb lelocsolta volna a pénzét felvevő nőt, mégis a hatóságok úgy vélték, visszaesőként megérdemli a szigorú büntetést, és figyelembe vették azt is, mekkora sokkot okozott áldozatának a rátörő pánik - a BBC szerint a nőnek a mai napig egészségügyi problémái vannak miatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.