Nem vesztegette el az ebédszünetet

Bírósági tárgyalása közben kirabolt egy ékszerboltot

Egy 2009-ben elkövetett rablása miatt folyt a bírósági tárgyalás egy férfi ellen, ám amikor a bíró ebédszünetet rendelt el, a vádlott a büfé helyett a szomszédos ékszerboltba ment - nem vásárlási szándékkal.

2011.10.07 14:29ma.hu / manna.ro

Szabadlábon védekezett, így a szünetben sem állt egyetlen rendőr se az a férfi mellett, aki ellen egy két éve elkövetett rablása miatt zajlott a bírósági tárgyalás. A Tennessee állambeli Mark Burgin pedig kihasználta a lehetőséget: miközben mindenki az éhségét csillapította, ő nem szendvicsvadászatra indult, hanem úgy gondolta, alaposabban szétnéz a bíróság közvetlen szomszédságában álló ékszerüzletben.

A férfi 2009-ben egy stoptáblánál bekéredzkedett egy kamionsofőr mellé, akit nem sokkal később késsel fenyegetett meg és kirabolta jótevőjét. Mielőtt azonban a bíróság kitalálta volna, hogy milyen büntetést szabjon ki ellene, ő beújított egy méregdrága Rolexet.

Az egyik bírósági alkalmazottnak tűnt fel, hogy bár délelőtt még üres volt a vádlott csuklója, ebéd után már az értékes órával tért vissza.

A bíróság türelmét jól jellemzi, hogy nem vonták azonnal felelősségre, az ékszerboltos bejelentése után a rendőrök megvárták, míg Burgint a korábbi vétke miatt elítélik, és csak ezután kattant a csuklóján újra a bilincs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.