Emlékezett a napokkal korábbi műanyag cápára

A James Bond-kiképzés mentette meg a cápatámadás áldozatát

Egy kalandtúrának köszönheti az életét egy férfi, akit egy cápa támadott meg a nyílt vízen, és csak azért tudta, mit kell tennie ilyen helyzetben, mert pár nappal korábban James Bond-kiképzésen vett részt.

2014.02.10 17:43ma.hu

Egyszerű kalandnak indult, de utóbb bebizonyosodott, hogy az életét köszönheti a James Bond-túrának egy brit férfi, aki egy medencében egy mechanikus műcápával birkózott, majd egy helikopterrel egy "titkos" szigetre vitték őt. Darren Mills magára öltötte James Bond öltözetét és úgy kapta meg a játékos kiképzést, csupán néhány nappal azelőtt, hogy Új-Zéland partjainál szörfre pattant. A 28 éves sportoló váratlanul egy három méteres fehér cápa fogai közt találta magát, a támadó a combjába mélyesztette pengeéles fogait.

Fotó: YouTube

A férfinak azonnal eszébe jutott, ahogy előzőleg a műcápát kellett legyőznie, és ököllel kezdte püfölni az igazi fenevadat, ami elegendőnek bizonyult, ahhoz legalábbis mindenképp, hogy az állat elengedje Mills lábát és ő erősen vérezve, de a partra tudjon evickélni. A brit szörfös lábán három harapott seb éktelenkedett. A helyi szörfoktató, Nick Smart elmondta, hogy a férfi épp a szörfdeszkán ült, amikor a cápa szinte a semmiből bukkant fel és rátámadott. "A barátai segítettek neki, amikor a sekély részt elérte. Nagy fájdalmai voltak és nem sokat mondott" - mesélte.

Óriási szerencséjére épp a parton volt egy orvos is, aki nyaralni érkezett Új-Zélandra, ő látta el a sebeket, míg megérkeztek a mentők. A férfi jelenlegi állapotáról nincs hír, de az biztos, hogy túlélte a cápával történt találkozást, és nem kétséges, hogy ebben különösen nagy szerepe volt a játékból forgatott promóciós videónak - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.