Túl fura a neve, így nem kaphat útlevelet

Agyontetováltatta magát, most meg nem engedik ki az országból a tetkókirályt

Időt és pénzt nem kímélve végre elérte a férfi, hogy az egész arca tele legyen tetoválva, aztán megváltoztatta a nevét is a tetoválószalon királyára, de arra nem számított, hogy emiatt nem fog útlevelet kapni.

2014.02.03 09:37ma.hu

Nagy-Britannia egyik leghíresebb emberévé vált a 34 éves Mathew Whelan, miután az egész arcát teletetováltatta, ám most úgy néz ki, hogy nem hagyhatja el az országot, mert nem kaphat útlevelet. Ennek persze csak áttételesen van köze a tetoválásaihoz, az még önmagában nem lenne kizáró ok, csakhogy Whalen megváltoztatta a nevét - immár hivatalosan is - "Az Ink Land Body Art The Extreme Ink-Ite Királya" névre, ami az őt kidekoráló tetoválószalon hírét viszi mindenfelé, ahol csak bemutatkozik.

Fotó: YouTube

A rövidebb nevén Body Artként ismert stechfordi férfi kétszer változtatott nevet, először 2007-ben, majd a mostani teljes nevét 2009-ben jegyeztette be a brit anyakönyvi hivatalnál, és ott ha fenn is akadtak a különös néven a hivatalnokok, nem tiltakoztak ellene. Ám amikor a férfi nemrég beadta a kérelmét az útlevele megújítására, és befizette a 72,5 font (27400 forint), kérvényét elutasították és ragaszkodtak hozzá, hogy a születési nevét írassa az útlevélbe - panaszolta a Daily Mirrornak.

Body Art több mint 25 ezer fontot költött arra, hogy bőre 90%-át tetoválások borítsák, és még a bal szemgolyója fehér részét is befestette. Most a tengerentúlra szeretett volna utazni, ahol további testátalakításokban vett volna részt, de két hete elutasító határozatot hozott neki a postás az útlevél irodából. "Nyilvánvaló, hogy szükség van bizonyos korlátokra, hogy milyen neveket fogadnak el a hivatalos dokumentumokon, de ezeknek a korlátozásoknak összhangban kell lenniük" - magyarázta. Az útlevelek kiadásáért felelős hivatal szóvivője szerint viszont ha valaki olyan névre változtatja meg a korábbi nevét, ami csak egy több szóból álló kifejezés, nem pedig névként ismert, akkor azt nem írhatják be, helyette a születési adatokat kell alapul venni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.