Börtön vár a cserbenhagyásos gázolóra

"Észre se vette, hogy berepültem a szélvédőjén, csak ment tovább"

Egy háromkerekű, méretes újságkihordó biciklit tekert épp az 56 éves férfi, amikor elütötte őt egy autó, az ütközés erejét jól jellemzi, hogy az áldozat átütötte a szélvédőt és azon keresztül zuhant be a kocsiba. A sofőr még ekkor se vette észre.

2014.01.27 16:29ma.hu

A sofőr annyira nem volt magánál, hogy nemcsak az előtte tekerő biciklist nem vette észre, de még azt se, amikor őt elgázolva a férfi berepült a szélvédőjén. A wisconsini Manitowoc városban történt balesetben egy 56 éves újságkihordó sérült meg, miután eltrafálta őt egy személyautó. "A kék kabátomat viseltem egy neonszínű fényvisszaverő mellénnyel, a biciklimen pedig be volt kapcsolva az első és a hátsó villogó is. Fogalmam sincs, hogyhogy nem látott" - mondta Steven Gove, aki döbbenten vette tudomásul, hogy amikor fejjel előre, derékig benn lóg a szélvédőn át a kocsiban, a sofőr tudomást se vesz róla.

"Helló, én vagyok a fickó, akit elütöttél a bringájával" - mondta neki, de a vezető, egy 20 év körüli, a sajtó által egyelőre ismeretlen férfi nem válaszolt, csak folytatta az útját, keresztülhajtott egy stoptáblás kereszteződésen és nekiment egy másik járműnek, majd a biciklis potyautas nagy megkönnyebbülésére végre hazaért. Csak akkor eszmélt rá, hogy nincs egyedül az autóban, mert döbbenten rámeredt Gove-ra és azt kérdezte: "ki vagy te és mit csinálsz az autóban?"

Steve Gove, az áldozat (Fotó: YouTube)

Az elgázolt férfi mindvégig tudatánál volt, így azt is érzékelte, hogy fejjel lefelé lóg a kocsi belsejében. "Teljesen bent voltam a kocsiban, csak a térdem és a lábam volt kívül" - mondta. Így hát mikor rájött, hogy a sofőr egyáltalán nem vesz róla tudomást és esze ágában sincs megállni, behúzta a még kint lévő végtagjait és megfordult, hogy rendesen üljön az anyósülésben. Amikor otthon az autó vezetője észrevette őt és valami derengeni kezdett neki, akkor pánikba esett és elkezdett kiabálni: "börtönbe kerülök, börtönbe fogok kerülni!" - majd ijedtében kiszállt a kocsiból, bezárta azt és bement a házba.

"Rendbeszedtem magam és kiszálltam. Kinyitottam az utasoldali ajtót és elindultam az utcán" - folytatta a történetet Gove, akit egy járókelő vett észre és végül így sikerült értesíteni a rendőrséget. A férfit kórházba szállították, ahol kivették a szemébe fúródott üvegszilánkot és ellátták a többi sérülését is, amit az összetört szélvédő okozott, a sofőrt pedig otthon egy súlyos vágással a kezén találták meg, emiatt ő is a balesetire került. A News13 című online hírportál értesülései szerint kedden kerülhet sor az előzetes tárgyalásra, ahol kiderül, mivel vádolják és hogy szabadlábon védekezhet-e, de nagy valószínűséggel a vádpontok közt szerepelni fog az ittas vezetés gyanúja, a cserbenhagyásos gázolás, valamint a segítségnyújtás elmulasztása.

A biciklis férfi nem érez bosszúvágyat, úgy véli, a 20 éves fiatalnak mindenképp jár még egy esély. 2007-ben már volt egy hasonló baleset, akkor az 50 éves Tyrone Ware belehalt a sérüléseibe. A sofőr, Steven Warrichaiet ugyanígy nem vette észre, hogy valaki beszorult a szélvédőbe, de ő miután beparkolt a garázsába, bent elaludt a kanapén. A boncolás szerint Ware a gerincvelőjét ért sérülés miatt a becsapódás pillanatában meghalt. Warrichaiet 15 év börtönt kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.