Ínycsiklandó falatokat készítettek a sztárok

Sarka Kata igazán csinosan tekerte, de Kállay-Saunders jobban szorította

Viva la Mexico, avagy egy kis nyár a télben, mi mással, mint egy jó nagy adag burritóval! Persze nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, de a sztárok beleadtak apait-anyait, és ínycsiklandó falatok kerültek ki a kezükből.

A Nagy Burrito-tekerés képgaléria

2014.01.24 17:30ma.hu

Grillezett zöldség, sültbabpüré, csirke- és marhahús, sajt, saláta, avokádókrém, pico de gallo és az elmaradhatatlan tortilla - mi más lehet a végeredmény, mint egy igazán ízletes és laktató mexikói finomság, a burrito? Bár most javában tombol a tél, négy sztár - Sarka Kata, Tolvai Reni, Kállay-Saunders András és Sipos Tomi - mégis arra gondolt, hogy megpróbál egy kis nyarat varázsolni a szürke hidegbe. A nyelvet felforrósító ízekről ők gondoskodtak, a hangulatról Torres Dani néhány igazi latinos dallammal, az eseményre pedig Keresztes Ferenc világbajnok tequila-mixer tette fel a koronát néhány egészen különleges koktéllal.

Bár az alapanyagok egyformák voltak, az elkészült burritók mégsem lettek ugyanolyanok. Nem mindegy, ki melyik összetevőből mennyit használt fel, és a szigorú zsűri nemcsak az ízeket, de a megjelenést is díjazta. A verseny végén négy kategóriában hirdettek győztest, és ennek köszönhetően mindenkinek jutott egy-egy elismerés. Tolvai Reni a "legrusztikusabb" burritót állította össze, Kállay-Saunders Andrást pedig azért dicsérték meg, mert az övé lett a legszorosabbra tekert csemege. A legcsinosabb burrito Sarka Kata kezei közül került ki, míg a Tacos Locos szakavatott gárdája Sipos Tomi kreálmányát ítélte a legfinomabbnak.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Sarka Kata otthonosan mozog a konyhában, így a csípős mexikói finomság sem fogott ki rajta. „Nem eszem semmiféle lisztes dolgot, de minden hozzávalót megkóstoltam, így döntöttem el, hogy mi kerül bele a burritóba. A végére olyannyira belejöttem, hogy azt tervezem, otthon a családomat is meglepem egy mexikói vacsorával. Bár tequilát már nagyon régóta nem ittam, most kivételt tettem, és megkóstoltam például a kis kapszula formájú koktélokat, amelyek meglepően finomak voltak” – mondta el Kata.

Sipos Tomi nemcsak a feladatra, de a hangulatra is ráérzett. A zenész annyira magabiztosan rakta össze a mexikói finomságot, hogy közben még énekelni és táncolni is volt ideje, Torres Danival igazán remek hangulatot varázsoltak egy pillanat alatt. A laza stílus és az előre átgondolt kivitelezés pedig meghozta a várt sikert. „Egy kicsit sem lepődtem meg, hogy az enyém lett a legburritóbb burrito. Nagy kedvencem a mexikói konyha, komoly stratégiával vetettem bele magam a tekerésbe, nem csak úgy beledobáltam mindent. Mondjuk a verseny előtt legurított el Jimador koktél is segített a kompozíció összeállításában” – mesélte Sipos Tomi, aki a tekerés után a koktélkeverésben is kipróbálta magát.

Kállay-Saunders András erre az alkalomra felfüggesztette az állandó diétáját, és kivételt tett az egyébként csak vasárnap megengedett "bűnözésben" is.  A tekerés után Tomi és Tolvai Reni a koktélkeverésbe is belekóstolt, természetesen az alapot a 100% kék agavéból készült tequila adta, de került a poharakba licsi, cseresznye és lime is, végül az egészet folyékony nitrogénnel hűtötték le. A ráadás pedig egy ugyancsak tequilás alapú habos desszert volt.

Ahogy a sztárok, úgy az el Jimador csapata is a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.