Csak az imák miatt volt folyamatos az áram?

5 milliárdot követel a szolgáltatótól, mert nem volt áramszünet

5 milliárd forintnak megfelelő összeget követel egy dél-afrikai férfi a helyi áramszolgáltatótól, arra hivatkozva, hogy csak az ő imáinak köszönhető, hogy nem volt áramkimaradás a 2010-es vébé idején.

2014.01.23 13:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

250 millió randot, azaz 5 milliárd forintnak megfelelő összeget követel egy férfi Dél-Afrikában, mert szerinte csak az ő imáinak köszönhető, hogy a 2010-ben megrendezett focivébé áramszünet nélkül lezajlottak. Nelson Thabo Modupe a Sion Keresztény Egyház tagjaként kérte Istent, hogy miközben a viharos időben sok volt a villámlás és a szél is erősen fújt, az áramellátás ne akadozzon és ne kelljen emiatt félbeszakítani vagy elhalasztani egyes mérkőzéseket. A Beeld című afrikai újság szerint ezért Modupe úgy véli, jár neki a jutalmazás.

A Johannesburg közeli Lichtenburgban élő férfi a jelek szerint teljesen komolyan gondolja a követelését, amit levélben küldött el az Eskom áramszolgáltatónak. A Daily Mirror információi szerint kész akár a bíróság előtt is bebizonyítani az igénye jogosságát, mindazonáltal hajlandó némi kompromisszumra is: eltekint az összeg egy részétől, amennyiben beveszik őt a cégbe társtulajdonosnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.