Jó példát akar mutatni a társadalomnak

Piszkosul gazdag: milliomos, de hajnal 3-tól az utcát takarítja

Milliós kártérítést kapott az államtól egy földvásárlás okán, a kínai nő mégsem ült bele a luxuslétbe, máig szorgalmasan takarítja az utcákat. Azt mondja, nem akarja elveszíteni a munkaerkölcsét.

2014.01.17 08:25ma.hu

Titkos kettős életet él egy kínai nő, aki mindössze havi 50 ezer forintnak megfelelő jüanért kora hajnaltól utcát takarít - pedig közben boldogan ülhetne a millióin, amiket öt éve kapott a kormánytól. Az 54 éves Yu Youzhen 10 millió jüant - 364,5 millió forint - kapott kárpótlásként, amikor az állam ingatlanfejlesztésbe kezdett és emiatt elvették az asszony családjának tulajdonában lévő földterületet. Az emberek többsége ilyen esetben hátradőlne és élvezné a milliomosok kényelmes luxuséletét, Yu azonban úgy döntött, továbbra is szorgalmasan dolgozik.

Azóta is minden nap hajnali 3 órakor kel, hogy aztán felvegye a narancssárga kabátot és sapkát, majd a kukával felszerelt biciklijével elinduljon a városba: az útmenti árokból szedi fel az eldobált szemetet. Azt mondta, azért nem adja fel a munkáját, mert nem szeretné elveszíteni a munkaerkölcsét, vagy rossz példát mutatni a gyermekeinek. "Példát akarok mutatni a gyerekeim számára, nem akarok tétlenül ülni és rágódni a szerencsémen" - magyarázta.

Fotó: YouTube

"A munka nemcsak fizetést ad, de koncentrálttá is tesz. A lustaság az oka, hogy az emberek mindenféle rossz szokásokat vesznek fel" - egészítette ki a magyarázatát, hogy miért végez még mindig egy nem is túlzottan megbecsült munkát.

A kétgyermekes anya még a csaknem 40 évnyi munka után sem tervezi a visszavonulást, az évek során mindenféle munkát elvállalt, volt mezőgazdász, szakács, teherautósofőr és most utcaseprő. Heti hat napot dolgozik, főnöke szerint az elmúlt 14 évben még sosem késett el és mindössze három nap szabadságot vett ki, amikor az anyóság és az apját temették. Két fia szintén megtartotta a munkahelyét, sőt, a 33 éves Liang még sorsjegyárusként is dolgozott - mesélte el a nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.