Óriási mázli, hogy túlélte a zuhanást

Fejkamera rögzítette a bázisugró majdnem halálos balesetét

Kivételes szerencséje van annak a bázisugrónak, aki egy kerékpárral vetette magát a mélybe, előtte egy kanyargós hegyi úton vett kellő lendületet és egy rámpa segítségével rugaszkodott el... a semmibe.

2014.01.21 11:10ma.hu

Nagy mázli kellett ahhoz, hogy élve megússza a kalandot a bázisugró, a fejére rögzített GoPro kamera pedig az egész zuhanást felvette, amitől még dermesztőbben élhetjük át mi is a vakmerő próbát. A férfi a bolíviai Yungus Roadon vette fel kerékpárjával a kellő sebességet, ez az a hegyi út, amit nemcsak a környékbeliek, de a világon mindenütt úgy emlegetnek: "halálút". A meredek és keskeny szerpentin mellett már a szakadék húzódik, ezért elég egyetlen elhibázott kormánymozdulat - nemcsak bringával, hanem autóval is -, és elkerülhetetlenül jön a halálos zuhanás. A statisztikák szerint évente mintegy ezer áldozatot követel ez az útszakasz.

Fotó: YouTube

A videót készítő ugró azonban ennek ellenére úgy döntött, megpróbálkozik a lehetetlennel, egy hosszú gurulás után egy rámpára felfutva rugaszkodik el, majd bő 1400 méterrel lejjebb ér földet, nyilván akkor már bicikli nélkül, az utolsó részt a hátára erősített ejtőernyővel megtéve. Csakhogy amint elhagyta a biztosnak nem igazán mondható talajt, valami rosszul sült el, és a férfi bukdácsolva csúszott lefelé a meredek hegyoldalon, az ernyő kinyitására esély sem volt.

A legmeghökkentőbb, hogy ezek ellenére csak néhány kisebb zúzódást szedett össze az ugró, a felvételt pedig ő maga tudta feltölteni az internetre. A szerencsés földetérés ellenére mégis azt mondjuk: gyerekek, ezt ti ne próbáljátok ki otthon!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.