1 évet kellett várni a videóra

Videó - Ezt látta Felix Baumgartner az űrugrása közben

Kereken 1 évet kellett várni arra a videóra, amelyet Felix Baumgartner fejkamerája rögzített az űrugrása közben, de most végre mindenki végignézheti, mit látott az extrém ejtőernyős abban a 9,5 percben.

2013.10.15 17:21ma.hu
Fotó: YouTube

Egy évet várt a főszponzor arra, hogy nyilvánosságra hozza azokat a felvételeket, amelyeket a Felix Baumgartner sisakján lévő kamera rögzített a szédítő 39 kilométeres ugrása közben. A világhírű ugrás, amellyel az idén 44 éves osztrák ejtőernyős és pilóta beírta magát a történelemkönyvekbe, összesen alig 9 és fél percig tartott, a kamera pedig nemcsak magát a látványt örökítette meg, de láthatók többek között a rekorder biológiai mutatói is, mint a pulzusa, de azt is végig nyomon követhetjük, hogy hogyan gyorsul és éri el, majd lépi át a hangsebességet.

Érdemes rászánni azt a néhány percet, mert ilyen látványban aligha lehet része a legtöbbünknek a valóságban!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.