A bábu is kiugrott az "űrből"

Videó - Legótörténelem lett Felix Baumgartnerből

A világ még fel sem ocsúdhatott Felix Baumgartner lenyűgöző teljesítménye előtt, amikor elkészült a rekordugrás modellváltozata, legófigurák segítségével.

2012.10.16 13:29ma.hu

Vasárnap délután - magyar idő szerint valamivel este 8 óra után - Felix Baumgartner megdöntötte a több mint 50 éve fennálló világrekordot a legmagasabb ballonos emelkedés és a legnagyobb szabadesési sebesség kategóriájában, amikor több mint 39 ezer méter magasságban kiugrott az odáig őt szállító kapszulából, mindössze egy ejtőernyőre bízva az életét. Az extrém sportoló, egykori katonai ejtőernyős a zuhanás közben bőven a hangsebességet meghaladva száguldott a Föld felé, ez azonban azzal járt, hogy a harmadik rekordhoz szükséges időnél 16 másodperccel hamarabb, 4 perc 20 másodpercnél kénytelen volt kinyitni az ernyőjét, a leghosszabb idejű szabadesés rekordja így megmaradt Joseph Kittinger nevénél.

A lélegzetelállító zuhanás milliókat ragasztott a tévéképernyők vagy az internet elé, ám néhányan a rekordugrás utáni percekben az álmélkodás és az örvendezés helyett akcióba lendültek és máris elkészítették azt a rövid videófilmet, amelyben legófigurákkal rekonstruálták Baumgartner ugrását. A hitelesség érdekében természetesen lególéptékben mérve itt is 128 ezer láb magasságba emelték a "Red Overall" feliratú szállítójárművet, és bár Legogartner landolása kevésbé sikerült elegánsra, mint hús-vér ihletőjéé, azért az örömmámor itt sem maradt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.