Néha Aesopusnak is lehet igaza

Lekörözte a teknős a nyulat a sípályán

Fölényesen megverte a nyulat a teknős, igaz, nem a füves réten és nem futóversenyben, hanem havon siklásban, mindenesetre bebizonyosodott: néha még a nagy mesemondóknak is lehet igazuk.

2014.01.14 17:40ma.hu / MTI

Házikedvencek számára rendeztek síversenyt egy kínai pályán, ahol csak annyi volt a megkötés, hogy az állatoknak valamilyen módon a gazdájukhoz kell csatlakozniuk lesiklás közben. Ez történhetett pórázon vezetéssel, de akár úgy is, hogy a gazdi a sílécén utaztatta az állatot, esetleg szánkón húzta maga után. A Honan tartományban megrendezett verseny szervezői ugyanakkor nem korlátozták a benevezhető állatok körét, így eshetett meg, hogy nemcsak kutyák és macskák lepték el a sípályát, hanem rajthoz állt egy kakas és egy sárga kacsa is, no meg ott volt egy nyúl és egy teknős.

Hogy az összesített versenyben ki lett a győztes, azt nem tudni, mivel a helyi sajtó a végső sorrendnél sokkal érdekesebbnek találta azt a részeredményt, hogy a teknős bizony csúnyán lepipálta a nyulat, és még trükköznie sem kellett hozzá, ahogyan azt a jól ismert író, Aesopus meséjéből ismerjük. Történt ugyanis, hogy a nyúlnak nagyobb kedve támadt össze-vissza ugrálni, mint kecsesen siklani, a teknős viszont jólnevelt és szabálykövető házikedvenc módjára csúszott a lejtőn, ahogy azt kell.

A futamon negyven gazdi és állat indult, a teknős a harmadik helyen ért célba. Azt is tudni lehet, hogy a sílécen utazás vált be a számára, míg ősi ellenfele, a nyúl a hosszú póráz előnyeit kihasználva hátrányba hozta gazdáját. A sereghajtó a közönségkedvenc, piros sálat viselő kacsa lett, aki azzal vívta ki magának az elismerést, hogy bár igencsak bukdácsolva tudott a csúszós havon közlekedni, derekasan kitartott és végül sikerült célba érnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.