Meglepetés

Teknős a májkrémes dobozban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, egy szerb autóbuszt és annak utasait ellenőrizték a tompai határátkelőn. Nem kis meglepetés érte őket...

2013.08.10 09:48ma.hu
Fotó: Wikipedia.org

A buszon az utasok valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a járművet mégis félreállították, az utasokat pedig tételes vizsgálat megtartása miatt leszállították. Az ellenőrzéskor a busz egyik ülése alól előkerült egy májkrémes karton, amiből egy élő görög teknős nézett szembe a vámosokkal.

A teknőst egy, a buszon utazó szerb állampolgár vallotta magáénak, viszont annak szállítására semmiféle engedélye nem volt (tartásához is CITES-engedély kell).

A pénzügyőrök a védett állatot lefoglalták, majd a szerb utassal együtt átadták a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak, ahol a férfi ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.