NAV

Vádat emelt az adóhatóság "Mulder ügynök" ellen

Vádemeléssel zárta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nyomozást azzal a békéscsabai férfivel és feleségével szemben, akik ,,Agent Mulder" néven árusítottak egy webáruházban illegális és hamis gyógyszereket.

2013.08.07 08:50Havariapress

Tavaly áprilisban értek tetten egy 55 éves férfit Békéscsaba belvárosában, amint hamis gyógyszerküldeményeket adott át egy futárszolgálat alkalmazottjának.

A férfi lakásán tartott házkutatás során a NAV nyomozói több mint 206 ezer hamis, illetve hazánkban nem forgalmazható készítményt, nagy mennyiségű potencianövelőt, hozzávaló papírdobozokat, hologramos matricákat, magyar nyelvű használati utasításokat találtak. A lefoglalt készlet értéke meghaladta a 300 millió forintot.

A férfi és felesége ,,Agent Mulder" álnéven üzemeltetett egy webáruházat, ahol az illegális és hamis készítményeket árusították. A termékeket jellemzően Indiából és Kínából szerezték be. A hamis pirulákat és zseléket fiktív feladók nevében postázták vagy csomagküldő szolgálatokon keresztül juttatták el a vevőkhöz.

A nyomozás feltárta azt is, hogy a webáruház a világ több mint 70 országába, többek között Ausztriába, Brazíliába, Új-Zélandra értékesített. A megrendelők utánvéttel vagy ciprusi és lengyel bankszámlákra utalással fizettek. A bűnszervezet vezetőjével és tagjaival szemben áru hamis megjelölése, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység, rossz minőségű termék forgalomba hozatala és pénzmosás miatt indítottak eljárást, amit a törvény akár 16 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthat.

A NAV munkatársai a nyomozást a napokban lezárták, és az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldték a Békés Megyei Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.